Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: vrijdag 26 januari 2018

Homo-mannenkoor SHANSONS


Vrijdagavond 2 februari aanstaande staat het mannenkoor SHANSONS geprogrammeerd. 

Na een zeer succesvol optreden tijdens de zomercarrousel 2017 opnieuw geboekt, maar nu voor een volledig avond. Het publiek zal gegarandeerd vrolijk en blij het theater verlaten!

Dit energieke en enthousiaste koor bestaat uit 21 homomannen uit de Achterhoek en is ontstaan uit een initiatief van een paar mensen die wilden optreden tijdens de maandelijkse soosavonden die in Doetinchem werden gehouden door Stichting Homoseksualiteit Achterhoek, afgekort; de SHA, ziehier de eerste drie letters van de naam Shansons.

Het koor staat onder leiding van dirigent Harry Thissen, die in dit roze gezelschap een minderheidspositie inneemt. Het klikt overigens prima, al schudt hij geregeld zijn wijze grijze hoofd bij bepaalde taferelen tijdens de koorrepetitie.

Het repertoire is heel gevarieerd. Nederlandstalige nummers worden afgewisseld door Duitse of Engelse. Soms a capella, vaak met muzikale ondersteuning en altijd goed verstaandbaar. Tijdens optredens worden de muziekmappen niet gebruikt. Ook wordt dynamiek en een beetje show niet geschuwd. Hierdoor wordt bereikt dat het optreden blijft boeien van begin tot eind!

Kaarten zijn ook verkrijgbaar voorafgaand aan de voorstelling aan de kassa van het theater. In dat geval geldt wel: reserveringen hebben gegarandeerd toegang.

ZONDAG 25 FEBRUARI 15.00 - 17.00 UUR
DUO NIHZ
Genre: Westerbork serenade