Lokaal Nieuws

maandag 08 januari 2018

Jaap van Norden exposeert in gemeentehuis


Jaap van Norden uit Zelhem exposeert met 10 schilderijen van januari t/m maart 2018 in ons gemeentehuis.

Wij boden in oktober 2017 expositieruimte aan in het gemeentehuis en riepen kunstenaars uit Bronckhorst op om zich te melden. Dat deden er veel. Erg leuk! Jaap van Norden is de eerste inwoner die zijn werk mag tentoonstellen. Op 16 januari 2018 om 14.00 uur opent wethouder Jan Engels van cultuur Jaaps expositie Kleur! U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn of 

komt u op een later moment het werk eens bekijken. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Expositie Kleur!
Jaap van Norden: “Mijn voorliefde gaat uit naar imaginary realism. Deze surrealistische kunststroming is een lust voor mijn zintuigen en een enorme bron van inspiratie. Ik schilder vooral met olieverf op doek of paneel. Via mijn werk stort ik al mijn ideeën, hoop en verwachtingen, maar soms ook walging, over de kijker heen. Daarbij gebruik ik bewust veel kleur, omdat de beelden zo beter binnenkomen bij het publiek. Al vele jaren schilder ik surrealistisch, maar nu vind ik mijn techniek goed genoeg om het werk te laten zien.”

Eerder exposeerde Jaap in de Posbank in Arnhem, de kapel in Bronkhorst en de bibliotheek van Hengelo.

Win-win
Met de exposities bieden wij kunsttalent in Bronckhorst een mogelijkheid om zich bekend te maken. Inwoners kunnen met diverse kunstuitingen kennismaken. De exposities vormen zo een leuke manier om kunst en cultuur onder de aandacht te brengen in de gemeente.

Exposities 2018
In 2018 vinden vier exposities plaats. De expositieruimte is in de vergadervleugel van het gemeentehuis. Dit is een openbaar deel op de begane grond van het gebouw, waar veel gasten over de vloer komen. Actieve verkoop is niet mogelijk; de gemeente is geen galerie.

Neemt u eens een kijkje en laat u onderdompelen in de wereld van Jaap!