Lokaal Nieuws

maandag 08 januari 2018

Ergert u zich ook aan de rommel bij milieuparkjes?


Helaas zien wij regelmatig dat mensen afval bijplaatsen bij milieuparkjes. 

Vooral omdat hun afval er niet in past. Bij de parkjes kunt u afval dat hergebruikt kan worden, gratis kwijt. Onder meer papier, textiel en plastic verpakkingen. Het is belangrijk dat u het zelf geschikt maakt voor de ondergrondse containers. Complete kartonnen dozen passen niet en kunnen storingen veroorzaken, waardoor een volgende bezoeker zijn afval niet kwijt kan. 

De PMD container is voor plastic verpakkingen en niet bijvoorbeeld voor tuinstoelen. 

Als u vragen heeft over welk afval u bij de milieuparkjes wel en niet kunt inleveren kijk eens op www.circulus-berkel.nl. Met tuinmeubelen kunt u terecht bij de afvalbrengpunten in Doetinchem, Doesburg of Zutphen (als ze nog te gebruiken zijn is dit gratis) en kartonnen dozen snijdt u in kleinere stukken zodat ze wel passen. We zijn blij dat u goed scheidt, maar zo nemen we samen de verantwoordelijkheid voor een schone omgeving en het woonplezier van dorpsgenoten die tegenover een milieuparkje wonen. Circulus-Berkel en de gemeente controleren dagelijks bij de parkjes of containers geleegd moeten worden.

Boete van 90 euro
Tot onze teleurstelling troffen wij een milieuparkje in Zelhem onlangs weer zo aan. Afval bijplaatsen is verboden. Kijk bij een ander parkje in de buurt of er ruimte is of neem het mee terug en probeer het later weer. Wij handhaven op bijplaatsingen. Negen mensen die verantwoordelijk waren voor deze vervuiling konden opgespoord worden en kregen een boete van 90 euro.