Lokaal Nieuws

woensdag 27 december 2017

Schilderijen Jozee Woltjen in kamers B&W


Kunstenares Jozee Woltjen aan de slag met een van haar werken

In januari en februari 2018 exposeert de Lochemse kunstenaar Jozee Waltjen in de werkkamers van burgemeester en wethouders. Omdat deze kamers niet voor iedereen toegankelijk zijn, kunt u de werken in de hal van het gemeentehuis zien op een scherm.

Jozee Waltjen schildert het liefst met acrylverf op grote panelen. Ze laat zich daarbij niet graag sturen en gaat eigenzinnig te werk. Daarmee zet ze een eigen handtekening op haar werk. “Aan een nieuw werk gaat veel denkwerk vooraf. In grote lijnen heb ik een ontwerp in gedachten. Schetsen doe ik niet. De achtergrond zet ik op expressieve wijze op. Dat is spannend en moeilijk te sturen, ondanks dat ik daar van tevoren over heb nagedacht. Dan volgen de grote lijnen van het ontwerp. De afbeelding komt in stappen tot stand, totdat vorm en kleur in balans zijn.” Van het werk van Jozee Waltjen zijn in beperkte oplage foto’s verkrijgbaar. Meer informatie: jozeewaltjen.blogspot.nl.

Wisselende exposities
In samenwerking met de Stichting Kunstinitiatief Lochem (SKIL) is een selectie gemaakt van kunstenaars die in 2018 exposeren. Vanaf maart 2018 is er weer een nieuwe expositie.