Lokaal Nieuws

woensdag 06 december 2017

Drinkwatercampagne JOGG succesvol


Van februari tot en met september namen 9 zwembaden in de JOGG-gemeenten Lochem, Apeldoorn, Brummen, Hattem en Voorst deel aan de drinkwatercampagne.

De campagne van Jongeren Op Gezond Gewicht en GGD Noord- en Oost-Gelderland draaide om de waterhelden Spetter (de octopus), Spatter (de dolfijn) en Spater (de krab), die avonturen beleefden in en rond het water. Daar kregen ze dorst van, die ze lesten door water te drinken. Ruim 2700 kinderen en hun ouders deden mee.

Onder de deelnemers waren 500 zwemlessende kinderen in De Beemd, 35 in De Boskoele, 35 in het Leussinkbad en 30 kinderen in De Berkel. Uit vragenlijsten die 26 ouders invulden blijkt dat hun kinderen, die in De Beemd zwemles volgden, bijna een glas meer water per dag en 0,2 minder glazen suikerhoudende drankjes per dag zijn gaan drinken.

Jongeren Op Gezond Gewicht
De campagne is ontwikkeld door de vijf Jongeren Op Gezond Gewicht-gemeenten (JOGG), in samenwerking met GGD Noord- en Oost-Gelderland. JOGG is een integrale aanpak waarbij iedereen in stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Jongeren, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Het is een lokale aanpak waarbij ouders en gezondheidsprofessionals zich bezighouden met het bevorderen van een gezonde leefstijl bij kinderen. Ook winkeliers, bedrijven, scholen en de gemeente zelf werken hieraan mee.