Lokaal Nieuws

woensdag 06 december 2017

Zet inbrekers in het zicht


Nu het vroeg donker is, neemt de kans op woninginbraak toe. 


U maakt het inbrekers lastiger als u voor zicht en licht zorgt. Ook goed hang- en sluitwerk helpt inbrekers buiten de deur te houden. De politie heeft een paar tips voor u om tijdens de donkere dagen een inbraak in uw woning te voorkomen.

Met een tijdschakelaar regelt u wanneer het licht aan en uit gaat.

Zorg voor goede verlichting in en om uw woning. Laat het licht aan wanneer u niet thuis bent. Dan lijkt het alsof er iemand in huis is. U kunt natuurlijk ook de buren vragen een extra oogje in het zeil te houden. Snoei op tijd grote struiken in uw voor- en zijtuin. Inbrekers kunnen zich hier gemakkelijk achter verschuilen.

Ramen en deuren
Sluit ramen en deuren goed af. Draai ze op het nachtslot en berg de sleutels op. Ook wanneer u maar even weg bent. Zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk. Wist u dat hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen de kans op inbraak met maar liefst 90% vermindert? Meer informatie vindt op www.politiekeurmerk.nl.

Bel 112
Ziet u verdachte personen, bel dan direct de politie via 112. Let erop hoe ze eruitzien en in welke richting ze vertrekken en geef dit door aan de politie. De politie benadrukt: liever 10 keer voor niets gebeld dan één keer te weinig.