Lokaal Nieuws

maandag 04 december 2017

Starterslening is verruimd


Starters op de woningmarkt in onze gemeente kunnen vanaf deze week de starterslening aanvragen voor huizen met een maximale aankoopprijs van € 200.000. 

We verhoogden de maximale aankoopprijs met € 30.000!

In september 2017 voerden we gesprekken met jongeren over wonen in Bronckhorst. Een van de onderwerpen was de starterslening. De jongeren vroegen of de maximale aankoopprijs in de lening verhoogd kon worden. 

B en w besloten daarop deze wijziging door te voeren vooruitlopend op de landelijke wijziging van de regeling die in februari 2018 wordt verwacht. Wethouder Arno Spekschoor van volkshuisvesting: “Door de starterslening aantrekkelijker te maken, komen we jongeren tegemoet. Zij kunnen met de starterslening naast de hypotheek soms net dat beetje extra geld lenen, waardoor ze toch een huis kunnen kopen. Dat ondersteunen wij van harte.”

Wat houdt de lening in?
We bieden de starterslening sinds 2009 aan. Circa 50 starters profiteerden sinds die tijd van de lening. De lening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van een starterswoning en het bedrag dat een starter maximaal bij de bank kan lenen. Het idee van de starterslening is dat jonge woningkopers op dit moment misschien nog niet genoeg verdienen, maar dat over een paar jaar wel zullen doen. De eerste drie jaar van de lening hoeven geen maandlasten betaald te worden. In Bronckhorst bedraagt het maximaal te lenen bedrag via de starterslening € 25.000.