Lokaal Nieuws

maandag 20 november 2017

Gemeentelijke belastingtarieven 2018


De aanslagen gemeentelijke belastingen vallen in februari 2018 bij u in de bus.

Tot nu toe kreeg u voor de ledigingskosten van de afvalcontainers een aparte aanslag en een afzonderlijke incassoregeling. Dat wordt anders: voortaan krijgt u één aanslag en één incassoregeling. De kosten voor het legen van afvalcontainers van 2017 ziet u dus ook op uw aanslag 2018.

Bezwaar
U kunt bezwaar maken tegen de aanslag bij het GBTwente. U moet dan wél de ontvangen aanslag betalen. De beslissing op uw bezwaar kan op een later moment leiden tot een aanpassing van de aanslag.

Zorg dat uw WOZ-waarde klopt
U kunt tot 27 november 2017 een voormelding WOZ indienen. Via www.voormeldingen.nl kunt u uw voorlopige WOZ-waarde voor 2018 controleren en zelf wijzigen waar nodig. Zo draagt u zelf bij aan een goede beoordeling van de WOZ-waarde van uw woning. Zodat u in februari 2018 een correcte aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt.

WOZ-wijzer
Bronckhorst is ook aangesloten op de landelijke WOZ-wijzer. Daarin kunt u de WOZ-waarde raadplegen van een woning binnen Bronckhorst (en groot aantal andere gemeenten). Handig voor wanneer u een woning wilt kopen, verkopen of vergelijken. Woningen binnen Nederland kunt u raadplegen via www.wozwaardeloket.nl. Bedrijfspanden zijn niet opgenomen in dit landelijke databestand.

Vragen? Stel ze aan het GBT
U kunt met uw belastingvragen terecht bij de GBTwente via tel. (053) 481 58 89, e-mail info@gbtwente.nl en website www.gbtwente.nl.

Bekijk de nieuwe belastingtarieven 2018
Wij hebben de tarieven 2018 versus 2017 voor u op een rij gezet. U vindt ze in de bijlage onderaan deze pagina.

Bijlage(n)