Lokaal Nieuws

maandag 13 november 2017

Fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ in Hengelo


Werkende fietsverlichting is ontzettend belangrijk voor uw eigen veiligheid en die van anderen. 

Gelukkig zien steeds meer fietsers dit in, dus ook steeds meer mensen gaan fietsen met licht. Het beste is natuurlijk dat iedereen met licht fietst. Om dit doel te bereiken start ROV Oost-Nederland ook in het najaar 2017 weer een grote fietsverlichtingscampagne.

De campagne ‘Light it up!’ gaat over gemak, het altijd ter beschikking hebben van lampjes en het creëren van een nieuwe norm. De campagne gaat dan ook zowel over het fysieke verspreiden van licht als over het verspreiden van de boodschap: we fietsen met z’n allen met verlichting.

Tijdens de ‘Light up! your bike’ acties staan promotiemedewerkers in de avonduren tussen 18.00 en 21.00 uur langs drukke fietsroutes in de deelnemende gemeenten. Ook onze gemeente neemt dit jaar deel. De actie in Bronckhorst vindt plaats op 22 november 2017 in Hengelo aan de Elderinkweg. Het promotieteam is extra zichtbaar door lichtgevende jassen en petten en een verlichte tent. Zij delen fietslampjes uit aan degene die geen fietsverlichting hebben en degene die al wel met licht fietsen, mogen, als beloning, meedoen met de lichtloterij. Voor foto’s of om deel te nemen aan de #lightitup challenge kijk op de Facebookpagina van GelderlandVeilig.