Lokaal Nieuws

maandag 13 november 2017

Energiebesparingstips op de deurmat


In de week van 13 november 2017 valt de EnergieBespaarMeter op uw deurmat en die van bijna alle andere bewoners in de Achterhoek. 

Hierop staat een meter aan tips om eenvoudig energie te besparen.

Wethouder Jan Engels van duurzaamheid doet graag een beroep op u een aantal van de bespaartips op te volgen. Zo leveren wij allemaal een bijdrage aan een beter milieu en een energieneutrale Achterhoek in 2030 (net zoveel met elkaar opwekken als we gezamenlijk gebruiken). 

Door de tips uit te voeren verbetert u ook uw wooncomfort én bespaart u op de maandelijkse kosten voor uw energiegebruik.

Win-actie
U wordt ook gevraagd de EnergieBespaarMeter op te hangen op een plek in huis, waar u met regelmaat verblijft. Door er een foto van te maken en deze te plaatsen op de Facebook-pagina van het verduurSaam energieloket, maakt u kans op een pakket energiezuinige LED-lampen ter waarde van € 35,-.

De EnergieBespaarMeter is een initiatief van het verduurSaam energieloket, het adres in de Achterhoek waar u met uw vragen over besparen en opwekken van energie terecht kunt. Het verduurSaam energieloket is opgericht door zeven Achterhoekse gemeenten: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

De Achterhoekse gemeenten hebben de ambitie uitgesproken om in 2030 energieneutraal te zijn. Dat wil zeggen dat er net zoveel stroom en gas duurzaam wordt opgewekt als in de Achterhoek wordt gebruikt. Dit is hard nodig om de opwarming van de aarde en de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Maar door het besparen en duurzaam opwekken van energie wordt u ook minder afhankelijk van grote buitenlandse energieleveranciers en krijgt de lokale werkgelegenheid in de Achterhoek een stimulans. De huidige energiebehoefte in de Achterhoek kan niet in zijn geheel duurzaam worden opgewekt. Wel kunnen we fors besparen op het energieverbruik, zodat we de resterende behoefte duurzaam kunnen opwekken als Achterhoekers.