Lokaal Nieuws

woensdag 08 november 2017

EefdeWaterkracht zoekt deelnemers


Vrijwilligers van EefdeWaterkracht vertelden in Eefde, Gorssel en Harfsen over hun plan om met een waterkrachtturbine in het Groene Kanaal 100% groene stroom op te wekken voor meer dan 100 huishoudens. 

Vooral in Eefde en Gorssel had het winkelend publiek belangstelling. Sommigen zich ter plekke in voor de zogenaamde Watercertificaten. EefdeWaterkracht zoekt nog deelnemers en nodigt u uit zich ook voor zo’n certificaat in te schrijven.

Door inschrijving helpt u mee met de financiering 

van de waterkrachtturbine. Die staat voor 2018 gepland bij de sluis in het Groene Kanaal, naast het sluizencomplex in Eefde. EefdeWaterkracht zoekt lokale deelnemers om het plan te kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld mensen die duurzaamheid belangrijk vinden, maar geen zonnepanelen op hun dak kunnen leggen.

Deelnemers krijgen hun investering terug
EefdeWaterkracht een zogenaamd postcoderoosproject. Dit betekent dat iedere deelnemer die in Eefde, Almen, Gorssel, Harfsen of Joppe woont, in aanmerking komt voor teruggave van de energiebelasting over de stroom die door de turbine is opgewekt. Dankzij deze regeling krijgt iedere deelnemer (medefinancier) in de loop van 15 jaar zijn geïnvesteerde geld – ruimschoots – terug. Hoe dat werkt, kunt u lezen op www.eefdewaterkracht.nl. U kunt er ook uitrekenen hoeveel geld u in uw persoonlijke situatie terug zult krijgen.

Doe mee!
Schrijf u in voor watercertificaten op www.eefdewaterkracht.nl. Voorlopig hoeft u niet te betalen. Dat gebeurt pas zodra er voldoende inschrijvingen zijn en aan alle andere voorwaarden is voldaan (zoals vergunningen). Met andere woorden: pas als duidelijk is dat het plan definitief kan doorgaan.