Lokaal Nieuws

maandag 06 november 2017

Burgemeester Besselink Beleeft


Vraagt u zich wel eens af wat een burgemeester doet? 

Bij welke bijeenkomsten zij zoal aanwezig is? Wanneer ze inwoners, bedrijven en organisaties ontmoet en spreekt over wat er speelt en leeft in Bronckhorst? In deze rubriek leest u er meer over.

Eind september 2017 maakte ze kennis met het nieuwe 

bestuur van Vordens Belang tijdens een leuke bijeenkomst bij shop-in-shop Van Sinckel in het dorp.

Ze spraken over actuele onderwerpen zoals hun rol voor en in de Vordense samenleving, leegstand (bijvoorbeeld van het stationsgebouw) en huisvesting voor jongeren.

Ook was de burgemeester bij een bijeenkomst waarin we met woningbouwcorporaties, makelaars, taxateurs etc. spraken over jongerenhuisvesting, leefbaarheid in kernen en de kwaliteit van de bestaande woningen. Een belangrijk onderwerp voor veel inwoners dat onze nadrukkelijke aandacht heeft.

Goed om bij te wonen vond burgemeester Besselink ook de crisisoefening bij Waterschap Rijn en IJssel, waar de aanwezige gemeentebestuurders konden zien hoe het Waterschap zich voorbereidt op eventuele overstromingen en hoog watersituaties.

Een feestje waard
Ze bezocht de echtparen Hissink in Zelhem en Tuijten in Hoog-Keppel die hun 60-jarige huwelijksfeest vierden en feliciteerde mevrouw Bosman-Groot Roessink in Hengelo met haar 101-jarige verjaardag. Marianne Besselink: “Prachtige mijlpalen om even samen bij stil te staan!”

Op bezoek bij ondernemers
Afgelopen weken waren er weer mooie contacten met ondernemers in Bronckhorst. Op 29 september 2017 opende de burgemeester de nieuwbouw van de Takkenkamp Groep in Zelhem. Zij houden zich onder meer bezig met gevelonderhoud, voegwerk en isolatie. “Een prachtig en toekomstgericht pand om vanuit te werken!” Eind oktober stond met het college een speeddatesessie met vier bedrijven op bedrijventerrein Winkelskamp (Oost) in Hengelo op het programma: Regelink (schildersbedrijf), Keizon (zonwering en geveltechniek), installateurs Arendsen en Sloot-Sessink. Ook gingen zij op bezoek bij Honicel in Zelhem. “We maakten nader kennis met de bedrijven en spraken over het belang van goede contacten tussen een gemeente en het bedrijfsleven.”

Slag slaan
Samen met de wethouders woonde burgemeester Besselink de Slag om Grolle in Groenlo bij. Met de andere aanwezige bestuurders van Achterhoekse gemeenten en vertegenwoordigers van het onderwijs en bedrijven maakten ze kennis met een aantal nieuwe kamerleden die uitgenodigd waren om de Achterhoek en wat de regio te bieden heeft te leren kennen.

Verder was Marianne Besselink aanwezig bij de Achterhoekse Toekomst Toer in zaal Mariënvelde. Een openbare bijeenkomst waarin de Achterhoek nadacht over haar toekomst. De aanwezigen kregen een inspirerend programma voorgeschoteld van onder andere innovatieve ondernemers en mooie activiteiten die inwoners met en voor elkaar in buurten/dorpen opzetten.

In Hummelo las ze voor aan kinderen van school De Woordhof tijdens de kinderboekenweek Het was een spannende sessie, want het thema van de week was Gruwelijk Eng. Ondanks dat genoten de kids van het verhaal en was het een gezellige ochtend!

Op 11 oktober 2017 opende de burgemeester samen met wethouder Paul Seesing en brandweermanager Verlinden de nieuwe brandweerkazerne/gemeentewerf in Hengelo officieel en op 14 oktober was ze bij de druk bezochte open dag. “Geweldig dat u hier met zovelen een kijkje kwam nemen. Onze collega’s van de buitendienst en de vrijwilligers van de brandweer lieten u graag zien

hoe zij hun werk doen en met welk materieel dat gebeurt, zoals de grote tankautospuit en tractoren. Ook de demonstraties met onder andere het openknippen van auto’s en de rondleidingen door het pand werden veel bezocht.

Nog een ‘opening‘ die ze verrichtte was het startsein voor de Blubberrun in Vorden, die dit jaar het 10-jarig jubileum vierde. “Een fantastisch sportief evenement voor een goed doel, waar jong en oud plezier aan beleeft. Ik hoorde dat de blubber goed was dit jaar!”    

Verder kijken
Half oktober was ze met een aantal wethouders, collega-bestuurders van andere Acterhoekse gemeenten en ondernemers uit de regio twee dagen bij de Open Days in Brussel om europarlementariërs te laten zien wat de Achterhoek te bieden heeft en te bekijken hoe wij voordeel kunnen halen uit de contacten en regelingen die Europa te bieden heeft.

Lintje
Op 4 november 2017 reikte Marianne Besselink aan mevrouw Klein Kranenbarg uit Vorden in het kulturhus een koninklijke onderscheiding uit. Dit gebeurde tijdens het 30-jarig jubileum van de Vordense afdeling van De Zonnebloem. Zij kreeg het lintje voor haar vele werkzaamheden voor De Zonnebloem. Zo was ze onder andere de mede-oprichter van de afdeling Vorden en is ze al jarenlang bestuurslid. “Een zeer verdiende onderscheiding!