Lokaal Nieuws

maandag 06 november 2017

Subsidie voor activiteiten die onderwijs met samenleving verbinden


Kinderopvangorganisatie Avonturijn krijgt van ons een subsidie van € 58.672,- voor het ontwikkelen van activiteiten die het onderwijs met de samenleving verbinden.

De kinderopvangorganisatie werkt hierin samen met de Wichmondse basisschool De Garve. Het gaat om een proef van twee jaar.

De activiteiten moeten bijdragen aan de bredere ontwikkeling van het kind. Hier vallen sportieve, culturele en natuuractiviteiten onder.

Avonturijn en De Garve zoeken voor de activiteiten de samenwerking met het verenigingsleven en inwoners van Wichmond. Wethouder Jan Engels van onderwijs, sport en cultuur: “Zo snijdt het mes aan twee kanten. Naast de ontwikkeling van het kind, ontstaat er ook een verbinding tussen jong en oud en inwoners onderling. Zo betrekken we de lokale samenleving bij de ontwikkeling van onze kinderen. Verder krijgen alle kinderen zo de mogelijkheid om met diverse sporten en cultuur, zoals muziek, in aanraking te komen. Hoe mooi is dat!”

De subsidie wordt ingezet om iemand aan te stellen die de verbinding kan leggen tussen onderwijs en omgeving en voor materiaal. Kinderopvang Avonturijn en basisschool De Garve delen hun ervaringen met andere kernen. Belangrijk aandachtspunt is de borging van de activiteiten en de samenwerking.