Lokaal Nieuws

woensdag 11 oktober 2017

Eefde Waterkracht in beeld


10 oktober, nationale Dag van de Duurzaamheid. 

Voor EefdeWaterkracht hét moment om de Weken van de Waterkracht aan te kondigen. Een campagne om inwoners van Eefde, Gorssel, Joppe, Harfsen en Almen te vragen mee te betalen aan de bouw van een waterkrachtturbine. Op deze manier kan 100% groene stroom in eigen omgeving en eigen beheer worden geproduceerd.

100% groene stroom
Met de waterkrachtcentrale in Eefde kan 100% groene stroom worden opgewekt voor 150 huishoudens. Hans Hof (inwoner van Eefde en een van de initiatiefnemers van EefdeWaterkracht): “Weer een mooie bijdrage aan het klimaat. Offertes van 3 fabrikanten bevestigen opnieuw dat de turbine haalbaar is. Mijn oproep aan inwoners is: kies voor 100% groene stroom geproduceerd op ‘eigen’ bodem en help ons aan het bedrag om samen de turbine te kunnen bouwen!”

Weken van de Waterkracht
Belangstellenden kunnen tijdens de Weken van de Waterkracht volop kennismaken met de waterkrachtturbine. Op 14 oktober is EefdeWaterkracht te bewonderen tijdens de Lichtoptocht in Eefde. Want met als thema ‘Typisch Achterhoek’ mag een milieuvriendelijk, vooruitstrevend plan als van EefdeWaterkracht daar niet ontbreken. Vervolgens zal in de weken van 21 en 28 oktober EefdeWaterkracht overal te zien zijn in de vorm van posters, banners, waterkrachtdemonstraties, informatiestands, et cetera.

Waarom Eefde, Gorssel, Joppe, Harfsen en Almen?
De bewoners in deze kernen wonen in een ‘roos’ van postcodegebieden rond de waterkrachtturbine. Wanneer zij investeren in de waterkrachtinstallatie, kunnen zij hun investering op basis van de zogenaamde postcoderoosregeling terugkrijgen via de energiebelasting. Hoe dat precies zit, leest u op www.eefdewaterkracht.nl