Lokaal Nieuws

woensdag 11 oktober 2017

N346 Lochem gedeeltelijk afgesloten tussen 9 en 23 oktober


Sinds afgelopen maart werkt de provincie Gelderland volop aan het onderhoud van de N346 tussen Zutphen en Lochem. 

Maandag 9 oktober start de aannemer met het deel tussen de rotonde Lochem (De Beemd) en het kruispunt Larenseweg. Daarom is tussen maandag 9 en maandag 23 oktober de N346 afgesloten vanaf de rotonde de Beemd tot aan het kruispunt Larenseweg.

Tussen maandag 9 oktober en maandag 23 oktober 6.00 uur is de N346 afgesloten vanaf de rotonde de Beemd tot aan het kruispunt Larenseweg. In het weekend van 20, 21 en 22 oktober is ook het gehele kruispunt Larenseweg afgesloten. Vrachtverkeer wordt omgeleid via de A1, ander doorgaand verkeer via de Zutphenseweg door Lochem.

Nieuw asfalt, extra rijstroken en verkeerslichten
Er komt nieuw asfalt en het kruispunt Larenseweg wordt voorbereid op de aanleg van de rondweg Lochem. Op het kruispunt Larenseweg legt de provincie extra rijstroken en verkeerslichten aan. Vanuit de richting Zutphen komt een rechtsaf strook. Vanaf de brug over het Twentekanaal gaan straks twee rijstroken linksaf richting Lochem. Ook op de Larenseweg zelf komen extra rijstroken.

Groot deel onderhoud al uitgevoerd
Vanaf maart 2017 voert Aannemingsmaatschappij Van Gelder in opdracht van de provincie Gelderland groot onderhoud uit aan de N346. Het gaat om het gedeelte vanaf de Den Elterweg in Zutphen tot aan de brug over het Twentekanaal bij Lochem. Inmiddels is het asfalt op de hoofdrijbaan en de parallelweg vervangen. Er zijn werkzaamheden in de bebouwde kom van Warnsveld uitgevoerd en de kruispunten met de Kapperallee en de Almenseweg zijn aangepast.