Lokaal Nieuws

woensdag 11 oktober 2017

Heerlijk avondje wielertheater met Gert Jakobs in Lochem


Voorstelling met oud-wielrenner in Schouwburg Lochem


H
OLTEN – Vrijdag 20 oktober is er een speciale wieleravond in Schouwburg Lochem met oud-wielrenner Gert Jakobs, Laurens Jan Stam en muzikant Bert Reijlink. Stam zal de oud-sportman en rasverteller deze avond aan de tand voelen over zijn loopbaan, het zwarte gat, het huidige wielrennen en nog vele andere zaken. De verhalen van Jakobs zullen afgewisseld worden met liedjes die door de multi-muzikant Bert Reijlink ten gehore gebracht zullen worden.

Het idee voor deze avond kwam van Stam nadat hij met Jakobs een prestentatie deed voor Triathlon Holten. “Dat beviel ons beiden erg goed en we kregen veel reacties, dat ik toen dacht ‘daar moeten we iets mee doen’”, vertelt Stam. “Toen heb ik tijdens het sporten een soort verhaallijn bedacht waarin deze avond gegoten kan worden en Bert Reijlink gevraagd voor muzikale ondersteuning, zodat de avond zich onderscheidt van de lezingen die Gert ook vaak geeft.” Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn onder andere de pieken en dalen in de carrière van Gert, doping, de angst om te vallen, wat is het geheim van dalen en waarom hebben wielrenners vaak nog een oorring. “Als wielerliefhebber kijk ik sinds de jaren 80 al naar deze sport en heb dan vaak allemaal vragen en dat zullen anderen thuis ook hebben. Nou die vragen ga ik deze avond stellen en Gert kan met zijn mooie manier van vertellen hier op amusante wijze antwoorden op geven. En uiteraard blijft Gert na afloop ook nog even om vragen van mensen te beantwoorden tijdens de borrel in de bar”, vertelt Stam enthousiast.

Avond is mede mogelijk gemaakt door Bakkerij ten Broeke en De Jong & Laan
De avond wordt mede mogelijk gemaakt door jubilerende Bakkerij Dick ten Broeke uit Lochem, zelf vervend wielrenner en De Jong & Laan, accountantskantoor. “Deze partijen hebben beide meegedacht en daardoor was het mogelijk deze avond te kunnen organiseren voor een betaalbare prijs”, besluit Stam. Kaarten voor de avond kosten 16,00 euro en zijn nu te krijgen via de website van Schouwburg Lochem (www.schouwburglochem.nl). De avond start om 20.00 uur.

Teaser van de avond: https://youtu.be/TG1yP2tAihk