Lokaal Nieuws

maandag 09 oktober 2017

Doe mee aan de Achterhoekse Duurzame Huizenroute


Op 4 november kunt u van 11.00 tot 15.00 uur met eigen ogen zien hoe warmtepompen, efficiënte kachels, zonneboilers en energiezuinige huizen er uit zien.

In de hele Achterhoek kunt u bij mensen terecht die hun energiezuinige huis openstellen. De eigenaren vertellen hun ervaringen en geven tips wat de praktische mogelijkheden zijn van energiebesparing in combinatie met comfortabel wonen. Het is een mooie manier om energiebesparende maatregelen in de praktijk te zien. 

Naast de woningen zijn ook een zonnepark, microvergister en een aantal showrooms van bedrijven opengesteld. 

Waar en wanneer
Op 4 november kunt u de deelnemende duurzame huizen en bedrijven bekijken tussen 11.00 en 15.00 uur. Welke huizen u kunt bekijken? Voor gedetailleerde informatie en de laatst toegevoegde huizen zie www.verduursaamenergieloket.nl onder de kop ‘voorbeelden uit de regio’. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste informatie? Kijk dan ook op de facebookpagina.

Uw huis ook in de route?
Hebt u al duurzame maatregelen getroffen in uw woning? Geef uw huis dan op voor de Achterhoekse Duurzame Huizenroute en deel uw ervaringen met anderen. Zien is immers geloven! Meld u aan via www.verduursaamenergieloket.nl onder de kop ‘voorbeelden uit de regio’.

Het verduurSaam energieloket organiseert de Huizenroute
De Achterhoekse Duurzame Huizenroute wordt georganiseerd door het verduurSaam energieloket. Het loket is opgericht door de Achterhoekse gemeenten. U kunt er terecht met al uw vragen over energiebesparing, duurzame energieopwekking en wooncomfort. Ga voor meer informatie naar www.verduursaamenergieloket.nl.