Lokaal Nieuws

maandag 09 oktober 2017

Vraag nu simpel en kosteloos openbare laadpaal aan voor uw elektrische auto!


Steeds meer inwoners rijden elektrisch of willen dat op korte termijn gaan doen.

Dat is mooi, want het is schoon, stil en zuinig! Geen ruimte voor een oplaadpunt aan uw huis of op de oprit? Dat is geen probleem (meer)! Een openbare oplaadpaal in uw eigen buurt, waar u maar ook andere buurtbewoners of bezoekers gebruik van kunnen maken, is de uitkomst!

De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel 

staan en maakte het daarom mogelijk dat dit nu kosteloos en heel gemakkelijk te regelen is via organisatie Allego. Ook ondernemers kunnen van deze mogelijkheid gebruik maken. Via het online platform www.openbaarladen.nl (zoek op Bronckhorst) van Allego vraagt u in een paar klikken heel eenvoudig een openbare laadpaal aan binnen 300 meter van uw woning of werk in Bronckhorst. Na de bevestiging per e-mail, beoordeelt Allego uw aanvraag op basis van een aantal voorwaarden die de gemeente heeft gesteld. Palen mogen bijvoorbeeld de verkeersveiligheid niet in gevaar brengen of een beschermd dorpsgezicht aantasten. Als de geschikte plek is bepaald, vraagt Allego de gemeente om akkoord. Daarna wordt alles in gang gezet om de laadpaal te plaatsen. Nieuwsgierig? Ga snel naar www.openbaarladen.nl!

Streven is altijd een oplaadpunt in de buurt
Het is nu dus mogelijk altijd een openbare laadpaal dicht in de buurt te hebben. Is de oplaadpaal op uw vertrouwde locatie onverwachts bezet? Dan is de ambitie dat er een oplaadpaal in de buurt is waar u alsnog terecht kunt. De gemeente en Allego streven naar een groot dekkend laadnetwerk in Bronckhorst waar iedere inwoner, bezoeker of werknemer, straks overal en altijd zijn of haar auto kan opladen. Allego plaatst een oplaadpaal kosteloos. Wel betaalt u voor het opladen. Dit bedrag zal ca. 29 tot 35 cent per kilowatt bedragen.

Op www.oplaadpalen.nl leest u waar oplaadpunten in Bronckhorst zijn.