Lokaal Nieuws

maandag 09 oktober 2017

Nieuwe bewegwijzering maatschappelijke objecten in de gemeente Bronckhorst


We gaan in het najaar van 2017 aan de slag met nieuwe uniforme bewegwijzering van maatschappelijke (niet-toeristische) objecten in de gemeente, zoals begraafplaatsen, sporthallen, zwembaden en het politiebureau.

De huidige borden zijn verouderd of verwijzen soms naar bestemmingen die niet meer bestaan of een andere functie hebben. Ook is de functie van bewegwijzering veranderd door digitale middelen zoals navigatiesystemen in auto’s en op telefoons.

Herkenbare kleuren

De nieuwe bewegwijzering is onderverdeeld in drie categorieën met elk een eigen kleur. De toeristische bewegwijzering (bruine borden) en de bewegwijzering van bedrijven op bedrijventerreinen (zwart-witte borden) is inmiddels klaar. De plaatsing van de blauw-witte borden voor maatschappelijke objecten is de laatste stap. Aan de hand van richtlijnen bepalen we welke objecten in de nieuwe situatie voor bewegwijzering in aanmerking komen. Het belangrijkste criterium is dat het verkeer ter plaatse onbekend is. Beheerders en/of eigenaren van de betreffende maatschappelijk objecten informeren we hier persoonlijk over.

De kosten die gepaard gaan met het verwijderen en plaatsen van de borden zijn voor rekening van de gemeente. Dit geldt ook voor het toekomstig onderhoud en vervanging.