Lokaal Nieuws

woensdag 04 oktober 2017

PRINSESSEN EN JONKERS


RONDLEIDING WOENSDAG 25 OKTOBER 2017.


Hoe word je een prinses of jonker? De kinderen maken een tocht door het huis met de baronesse of de gouvernante. Ze leren een sierlijke buiging maken, statig lopen en deftig drinken. De meisjes gaan zich schminken als een deftige prinses, de jongens gedragen zich als elegante jonkers en krijgen een snor als ze dat leuk vinden. Iedereen mag in eigen prinsessenkleren komen. Er is prinsessenkleding aanwezig, voor de jongens zijn er jonkervestjes (aantallen doorgeven bij de boeking) maar ze mogen ook als ridder komen. Na afloop krijgen de kinderen wat lekkers.

TIJD: 14.00 – 15.30 uur
KOSTEN: € 8,50, kinderen van donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaart € 6,50.
OPMERKING: voor kinderen vanaf 5 jaar. Ouders nemen niet deel aan de workshop. Zij kunnen separaat met de volwassenenrondleiding het huis bezoeken of in de theeschenkerij van de rust genieten. Later is er een leuk fotomoment als de kinderen terugkomen in de theeschenkerij voor de versnapering en het diploma.

ADRES: huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren.
INFORMATIE: tel. 0573-401825 of e-mail: verwolde@glk.nl
RESERVEREN: via verwolde@glk.nl of www.glk.nl/verwolde

Huis Verwolde
Op het mooi gelegen landgoed Verwolde staat een Edelmans huis omringd door een tuin, park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen. De tuin en het bos zijn vrij toegankelijk; de rest van het landgoed is particulier bezit van de familie Van der Borch.

ONRUST IN HET ONDERHUIS
In het onderhuis wordt u meegenomen in de voorbereidingen rondom de ‘Blijde Incomst’, de feestelijke inwijding van het huis voor de nieuwe bewoners. Audioverhalen, foto’s, historische gebruiksvoorwerpen en een kijkje in de keuken, laten invoelen hoe het was om te werken in dienst van de familie Van der Borch rond 1927. Wie in het onderhuis nieuwsgierig is geworden naar het leven boven, kan mee met een rondleiding door de sfeervol ingerichte vertrekken op de hoofdverdieping en eerste verdieping.

ENTREE HUIS EN ONDERHUIS
Volwassenen € 8,50, Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00
Alleen onderhuis Volwassenen € 5,00,  Kinderen 4 t/m 18 jaar € 3,00

Donateurs van GLK en houders van museumjaarkaart hebben gratis toegang op vertoon van de pas

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen. Wij willen de karakteristieke rijkdom van Gelderland behouden en beschermen zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten. De brede steun van donateurs, vrijwilligers, bedrijven, fondsen, overheid en de Nationale Postcode Loterij maakt het mogelijk dat wij ons werk kunnen doen.