Regio Nieuws

woensdag 09 augustus 2017

OPEN TUINENDAG BUITENPLAATS DE WILDENBORCH


Op 30 augustus a.s. zullen de tuinen van Buitenplaats de Wildenborch voor de laatste keer dit jaar geopend zijn voor publiek.

Na de drukbezochte tuinendagen in mei, waarin een Ode aan A.C.W. Staring werd gebracht en de betoverende concerten op 6 augustus, daalt de rust nu neer over de grote grasvelden, de kleurrijke borders, de stille waterpartijen en de eeuwenoude bomen. De sfinxen vóór het huis, die kortgeleden in al hun pracht zijn hersteld, wachten de bezoekers op en wijzen ze de weg, door het grote hek, het park in. Er is een speciale route uitgezet die langs alle fraaie plekken in de tuin voert en die de wandelaar doet stilstaan bij de zichtlijnen over het water, de monumentale beelden, de bijzondere bomen en de dahlia slinger die nu op zijn mooist is. Voor de kinderen speelt er langs de route een kabouterverhaal, waarin verteld wordt dat de kabouters een mooi gedicht kunnen schrijven…..net als de bekendste bewoner van de Wildenborch: A.C.W. Staring.

In de theeschenkerij in het Koetshuis is koffie en thee verkrijgbaar met natuurlijk iets lekkers erbij. Daar vindt men ook informatie over de geschiedenis van het huis en haar bewoners.

Toegang € 6,50, kinderen tot 12 jaar gratis. Honden kunnen niet worden toegelaten in de tuin, ook niet als zij aan de lijn lopen.

De opbrengst komt zoals altijd volledig ten goede aan het onderhoud van de tuinen.

Adres: Wildenborchseweg 20, Vorden

Meer informatie op www.wildenborch.nl