Regio Nieuws

dinsdag 08 augustus 2017

Unieke Achterhoeker Lian Brummelman werkzaam bij Bakker Lievestro


RUURLO – Brood, Banket en Lunchroom Lievestro is officieel ambassadeur geworden van de Unieke Achterhoekers-campagne waarbij mensen die moeite hebben een passende baan te vinden, aan het werk worden geholpen. 

Wethouder Han Boer (l) met Lian Brummelman en Henri Lievestro tijdens de overhandiging van het vignet. Foto: PR

Medewerkster Lian Brummelman (20) uit Vorden is sinds februari van dit jaar als 'Unieke Achterhoeker' werkzaam bij Bakker Lievestro. Wethouder Han Boer van de gemeente Berkelland bood vorige week Henri Lievestro het vignet aan die behoort bij het ambassadeurschap.

Door Jan Hendriksen

Unieke Achterhoekers zijn mensen die om welke reden dan ook moeite hebben een baan te vinden. Zij hebben nu veelal een Wajong-uitkering, werken bij de sociale werkvoorziening of hebben een beperking waardoor zij in het arbeidsproces steeds buiten de boot vallen. De campagne 'Unieke Achterhoekers aan het werk' laat zien dat al deze werkzoekenden zo hun eigen talent hebben en zo mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt nieuwe kansen biedt in een beschermde leer- en werkomgeving. "Uiteindelijk is het doel dat er meer banen komen voor deze Unieke Achterhoekers", aldus wethouder Han Boer. Werkgevers, gemeenten, UWV en vakbonden hebben sinds januari 2015 de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de Achterhoek aan een passende baan te helpen. "Het aannemen van een 'Unieke Achterhoeker' is iets waar men als ondernemer trots op mag zijn. Het vraagt weliswaar om zorgvuldige voorbereiding, persoonlijke aandacht en goede communicatie, maar men krijgt er een enthousiaste, loyale werknemer voor terug", aldus Han Boer. De Vordense Lian Brummelman die middels bemiddeling van een jobcoach via de gemeente Bronckhorst met het project 'Unieke Achterhoekers' in aanraking kwam volgde de opleiding detailhandel bij Praktijkonderwijs in Zutphen. Ze is op basis van 20 tot 32 werkzaam bij Bakker Lievestro. "Het bevalt me hier prima. Ik doe bijna alle voorkomende werkzaamheden inclusief de bediening van onze terrasgasten. En dat is heel leuk werk", zo laat Lian weten.

Contact Bronckhorst Noord