Regio Nieuws

vrijdag 19 mei 2017

TEXTIELE HANDWERKDAG BIJ MUSEUM SMEDEKINCK


MET MODEPRESENTATIE “OP HET LIJF GEWEVEN”

Zelhem – Op zaterdag 27 mei aanstaande van 10.00 tot 16.30 uur wordt bij Museum Smedekinck de jaarlijkse Textiele Handwerkdag gehouden. Speciale attractie is de modepresentatie “Op het lijf geweven”, tijdens welke geweven kledingstukken en tasjes worden geshowd. Deze begint om half twee en duurt ongeveer een uur. Een bezoek aan de Textiele Handwerkdag is echter de hele dag de moeite waard.

Er is bijna geen textiele handwerktechniek of hobby te bedenken, die op deze dag niet te zien is. Spinnen, weven, breien, haken, quilten, loomen, stramien borduren, vilten, zijde schilderen, stokhaken, kant breien, kantklossen en noem maar op, het wordt wel door één of meer van de ruim 50 uit het hele land afkomstige deelnemers gedemonstreerd. Dat is ook de opzet: het laten zien van zoveel mogelijk verschillende oude en moderne technieken en toepassingen. Daarnaast worden er ook zelfgemaakte spullen te koop aangeboden. 

De meeste deelnemers zitten in de grote Schure. Het podium hier is helemaal ingericht door handwerkcafé Het Brouwershuusken uit Winterswijk, met een uitstalling van allerlei technieken. Nieuw dit jaar is onder anderen Frida Pelgrum van hoedenatelier Frida Goed Gemutst in Vorden. Zij demonstreert op De Daele het hoeden maken van diverse materialen en laat natuurlijk ook hoeden in allerlei soorten en maten zien.

In de kersenboom dichtbij de ingang van het museum hangen op de Textiele Handwerkdag honderden kersen, die afgelopen winter door zes vrijwilligers van het museum zijn gehaakt. Bezoekers kunnen een prijs winnen door het juiste aantal kersen te raden.

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Er zijn diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Een toegangskaartje kost 4 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Museum Smedekinck
Pluimersdijk 5
7021 HW Zelhem
www.museumsmedekinck.nl
www.facebook.com/museumsmedekinck