Regio Nieuws

dinsdag 09 mei 2017

Provinciale weg tussen Zutphen en Lochem tot en met 2 juni afgesloten


De weg tussen Zutphen en Lochem, is de komende weken afgesloten. 
Het gaat om de hoofdrijbaan tussen de rotonde N346 (Lochemseweg)/N314 in Zutphen en de rotonde Zutphenseweg /Rondweg West in Lochem. Het verkeer wordt in deze periode omgeleid via Vorden (N316/319), Ruurlo (N319) Borculo (N319 /N825) en via Gorssel (N348) A1, N332. De weg is afgesloten in de periode van 8 mei tot en met 2 juni. 

De wegafsluiting is nodig voor groot onderhoud aan de N346.

Geluidreducerend asfalt
Op de hoofdrijbaan komt tussen de Den Elterweg in Zutphen en de kruising met de Kwinkweerd in Lochem geluidreducerend asfalt. Ook de parallelweg krijgt een nieuwe laag asfalt. In Lochem worden de kruisingen van de weg met de Larenseweg en Kwinkweerd aangepast aan de toekomstige rondweg. Daar gaat een maximum snelheid gelden van 70 kilometer per uur.

Kruising Almenseweg
De door velen als gevaarlijk ervaren kruising met de Almenseweg wordt aangepast, waardoor langzaam verkeer veilig kan oversteken. De kruising met de Kapperallee (Warsveld) wacht een soortgelijke aanpak.

Een beperkt aantal bomen moet wijken voor de verkeersveiligheid. Daar komen wel nieuwe exemplaren voor in de plaats.

Extra reistijd
De weg blijft open maar de provincie Gelderland adviseert om standaard rekening te houden met een kwartier extra reistijd. In pogingen om minder verkeer op de weg te krijgen worden (advies)omleidingsroutes ingesteld. Regionaal verkeer kan rijden via Borculo, Ruurlo en Vorden of via de A1, Gorssel en Eefde.

Lochemers kunnen ook kiezen voor de route via Vorden richting Zutphen. Ook de route via Laren en Almen is een optie.

Meer informatie is te vinden op de website Bereikbaar Gelderland.