Regio Nieuws

maandag 08 mei 2017

"Kunnen we het maken?" Nou liever niet!


Elk jaar rond de zomer zien we dat de zogenaamde ‘Irish Travellers’, Engelstalige klusjesmannen weer actief zijn. 


Op verschillende plekken in ons land zijn alweer meldingen binnengekomen van mensen die zich door deze klusjesmannen opgelicht voelen. Ze beginnen vaak wel, na volledige betaling, aan het werk maar maken het niet. Pas dus goed op met wie je in zee gaat!

De mannen gaan meestal in wisselende samenstellingen de deuren af en vragen of zij bijvoorbeeld; de oprit mogen asfalteren, de dakgoten mogen schoonmaken, bestrating mogen schoonspuiten, schilderen etc. Ze hebben vaak mooie folders bij zich over de uit te voeren werkzaamheden. Deze mensen zijn erg dwingend en brutaal. Tijdens de werkzaamheden constateren ze altijd meerwerk en brengen dat in rekening zonder overleg.

Niet mee in zee gaan
Als politie kunnen we deze mannen niet aanhouden voor oplichting als ze een overeenkomst met hun klanten hebben gesloten. Als er sprake is van agressie kan de politie wel ingrijpen en de papieren van de klusjesmannen controleren. Krijg je dit soort mensen ongevraagd aan de deur, dan adviseren wij om niet met ze in zee te gaan. Maak ook een melding bij de politie 0900 8844 en noteer het kenteken(s) van het voertuig waarin ze rijden.