Regio Nieuws

maandag 13 februari 2017

ROZ biedt advies en begeleiding aan ondernemers met schulden


Ondanks dat de economie een voorzichtig herstel laat zien, zijn er nog altijd ondernemers in financiële problemen. 
Het ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen), waarmee de gemeente samenwerkt, kan deze ondernemers in veel gevallen helpen. Helaas zien zij dat deze groep ondernemers nog altijd geen of op een te laat moment een beroep op hen doet voor ondersteuning. De reden hiervoor is veelal ‘schaamte’, maar wie schulden heeft, hoeft zich niet te schamen. Ondernemen kent immers pieken en dalen.

Schuldhulpverlening
Het ROZ kan ondernemers in Bronckhorst niet alleen via het Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) financiële ondersteuning bieden, maar zij verzorgen ook schuldhulpverlening voor ondernemers en ex-ondernemers. Silke Eitink, specialist schuldhulpverlening: “Onze schuldhulpverlening is er op gericht om in potentie goede bedrijven in de lucht te houden. Wij adviseren en begeleiden bij het afwikkelen van de schulden. We helpen de oorzaken in kaart te brengen en proberen regelingen te treffen met schuldeisers. Wanneer een bedrijf toch beëindigd moet worden omdat er te weinig toekomstmuziek in zit, proberen we alsnog een schuldenregeling te treffen om zo een persoonlijk faillissement te voorkomen.”

Kent u ondernemers in financiële problemen of met schulden? Wijs ze op het ROZ. Of bent u die ondernemer met schulden? Neem zo snel mogelijk contact op met het ROZ, tel. (074) 24 15 100, schuldhulpverlening@rozgroep.nl. Meer informatie: www.rozgroep.nl/schuldhulpverlening.