Regio Nieuws

donderdag 09 februari 2017

Achterhoek bespaart


Vanaf september vorig jaar is er subsidie beschikbaar voor het isoleren van particuliere koopwoningen.
De regeling ‘Achterhoek Bespaart’ biedt huiseigenaren de mogelijkheid om maximaal 500 euro subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen in hun woning.

Isolatie van uw woning betekent direct energie besparen

Daarbij moet u denken aan dak-, gevel- of vloerisolatie of het plaatsen van HR++ glas. Vraagt u samen met minimaal zes buren of wijkbewoners tegelijk subsidie aan? Dan komt u zelfs in aanmerking voor een bonus en kan de subsidie oplopen tot 750 euro.

Het aanvragen van de subsidie kan eenvoudig via onze website  www.gemeenteberkelland.nl.

Welke voorwaarden zijn van toepassing?

  • Subsidie is alleen voor eigen woningen in de gemeente Berkelland met een woonbestemming. Subsidie wordt verstrekt voor het aanbrengen van dak-, gevel- of vloerisolatie of het vervangen van glas door HR++ glas.
  • Subsidie is maximaal 500 euro bij minimale besteding van 1.500 euro. Anders is de subsidie maximaal 1/3 van de totale kosten. Een burenbonus geldt als zes aanvragen uit de gemeente tegelijk worden ingediend. Het subsidiebedrag kan dan maximaal 750 euro worden. De minimale besteding moet dan wel 2.250 euro zijn
  • De werkzaamheden zijn of worden uitgevoerd in de periode van 15 maart 2016 tot en met 31 december 2018 (de factuurdatum is hierbij bepalend)
  • Aanvragen moeten voor 1 december 2018 zijn ingediend
  • De regeling duurt totdat het beschikbare budget op is
  • Het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ is van toepassing
  • U kunt maar 1x subsidie aanvragen

Aanvragen via formulier op de website
Het aanvragen van de subsidie kan heel eenvoudig. Het aanvraagformulier staat op onze website www.gemeenteberkelland.nl en kan met DigiD van achter de computer worden ingevuld. Mocht u niet in het bezit zijn van een computer dan kunt u contact opnemen met ons, telefoon 0545-250 250. Wij helpen u dan bij het invullen.

Hulp nodig bij het  kiezen welke isolerende maatregel(en) het best passen bij uw woning, wensen en mogelijkheden? Dan kunt u terecht bij de stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen. U kunt dan tegen gereduceerd tarief daarover een adviesgesprek  krijgen www.verduursaamenergieloket.nl.