Regio Nieuws

maandag 06 februari 2017

De aanslag gemeentelijke belastingen komt er aan


Eind februari 2017 ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen per post in uw brievenbus.

Als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid staat deze inmiddels digitaal voor u klaar in uw berichtenbox. U ontvangt de aanslag in opdracht van de gemeente van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT).

Informatie
Op deze gecombineerde aanslag ziet u de kosten voor de onroerende zaakbelasting (op basis van de WOZ-beschikking), de afvalstoffenheffing en rioolheffing.

U krijgt ook informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken. Op www.gbtwente.nl vindt u een antwoord op veel gestelde vragen en het digitaal loket van het GBT. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op met het GBT via info@gbtwente.nl of (053) 481 58 89.

Vermindering afvalstoffenheffing in verband met medisch afval
Op de aanslag vindt u geen informatie over de vermindering van de afvalstoffenheffing in verband met medisch afval. Indien deze vermindering aan u is toegekend dan keren we de vermindering in februari aan u uit. U hoeft de vermindering in 2017 niet opnieuw aan te vragen. Wijzigt uw situatie dan vragen wij u dat wel aan ons door te geven.

Bel eerst voordat u bezwaar indient
Wanneer u vindt dat deze aanslag of de WOZ-beschikking onjuist is, bel dan eerst met het GBT. Zij nemen uw bezwaar met u door en helpen u graag verder. Bezwaar maken kan tot zes weken na dagtekening van de aanslag.

Liever digitaal?
Via MijnOverheid heeft u toegang tot uw post en persoonlijke gegevens van steeds meer overheidsorganisaties en dus ook de aanslag gemeentelijke belastingen van het GBT. Als er een nieuw bericht voor u klaar staat, ontvangt u automatisch een e-mail op uw persoonlijke mailadres. Als u zich al heeft aangemeld, ervaart u nu al het gemak er van. Nog niet aangemeld? Dat kan via www.mijnoverheid.nl.