Regio Nieuws

maandag 06 februari 2017

Energie besparen in huis? Energiecoaches geven tips!


Bij energiebesparing in huis denken veel mensen al snel aan het aanschaffen van zonnepanelen of het aanbrengen van isolatie.

Dat zijn zeker goede mogelijkheden, maar er is vaak een forse investering voor nodig en mensen met een huurwoning zijn hiervoor aangewezen op hun verhuurder. Toch zijn er ook veel makkelijkere en goedkopere manieren om energie te besparen in huis, of u nu woningeigenaar of huurder bent.

Inzicht

De 24 Achterhoekse energiecoaches zijn speciaal opgeleid om u hiermee op weg te helpen. Als vrijwilliger kunnen zij u kosteloos en vrijblijvend helpen om inzicht in uw energieverbruik en uw energierekening te krijgen en daarmee ook in de mogelijkheden om energie te besparen. Daarbij gaat het niet om grote investeringen of dure verbouwingen, maar om hele simpele aanpassingen in uw dagelijkse woon- en leefgedrag.

Energie besparen
Zo kijkt een energiecoach samen met u naar bijvoorbeeld het type verlichting en verwarming in uw huis, de hoeveelheid water die u verbruikt, de apparatuur die u gebruikt en de hoogte van uw energierekening. De energiecoach helpt u om hier meer inzicht in te krijgen en zo snel en eenvoudig energie en dus geld te besparen. Met hele simpele maatregelen kunt u al snel honderden euro’s per jaar besparen!

Een bezoek aanvragen?
Meer informatie over de Achterhoekse energiecoaches of een keer een bezoek van een energiecoach aanvragen? Kijk dan op www.verduursaamenergieloket.nl/energiecoach. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met het verduurSaam energieloket via tel. (0314) 82 03 60 of via info@verduursaamenergieloket.nlDoen!